800km lopen van St. Jean Pied de Porte naar Santiago de Compostella

Dit is de actie van Ellie Kersten
van totaal € 10.000 (40%)

Hallo allemaal ik ben Ellie Kersten (68), getrouwd met Gerard en samen hebben we twee prachtige dochters en drie kleinkinderen. Op 1 september 2021 start ik in St. Jean Pied de Porte met mijn wandeltocht van 800km naar Santiago de Compostella. Dit is de camino frances en ga er in totaal 6 weken over doen.

Al langer ben ik fervent wandelaar en sinds twee jaar loop ik ook lange afstanden. In 2003 was ik in de Pyreneën en daar sprak ik met pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. Met enkel een rugzak en wandelstok gingen ze op pad. Iedereen had een eigen reden om deze uitdaging te doen. Dit sprak mij zo erg aan dat ik heb besloten om er zelf voor te gaan. 

De afgelopen tijd heb ik veel getraind en ik realiseerde me hoe bevoorrecht ik ben dat ik de gezondheid heb om dit te kunnen doen. Veel spijsverteringspatiënten hebben helaas niet deze mogelijkheid, waaronder mijn dochter Ilse. Zij heeft namelijk Colitis Ulcerosa en dit kost haar veel kracht en energie. Dankzij haar medicatie heeft zij wél de keuze om haar energie te gebruiken. 

Daarnaast loop ik deze prachtige tocht natuurlijk voor mezelf en voor al mijn herinneringen aan mijn (loop)vriendin maar ook zeker om een steentje bij te dragen aan onderzoek om spijsverteringsziekten te kunnen begrijpen en herstellen. 

Zodat mijn dochter en allen die te kampen hebben met deze klachten weer kracht kunnen putten uit hun spijsvertering. 

Help jij om mijn tocht een succes te maken? Laat dan een donatie achter!