Kennedymars Someren

Stappen maken voor meer onderzoek

Wandeltrainer Wande heeft het waanzinnige plan opgevat om in 2022 een Kennedymars van Someren te gaan lopen. 80 kilometer wandelen in 20 uur. Waarom? Omdat ze heel benieuwd is hoeveel haar lichaam kan verdragen, hoe ze omgaat met vermoeidheid en de pijn en om geld op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting.

Op 2 juli sta zoij aan de start van de Kennedymars in Someren, maar dat doet ze niet alleen. Zij roept haar klanten op om mee te wandelen. Vanaf 1 januari 2022 gaan zij samen trainen naar deze bizarre tocht van 80 kilometer. Het inschrijfgeld van de training is een donatie aan de Maag Lever Darm Stichting. Maar daarmee redden we die 8.000 euro niet, dus iedere donatie is welkom!

De belangrijkste drijfveer is Guus, de broer van Wanda. Hij werd twee jaar geleden ziek, een alvleesklierontsteking in een vergevorderd stadium. Wekenlang lag hij in het ziekenhuis, zijn hele lijf was van slag. Toen hij eindelijk weer naar huis kwam werd hij snel weer opgenomen, er was diabetes type 3c bovenop gekomen en later bleek ook nog eens dat hij geen enzymen meer aanmaakt en zijn hele spijsverteringsysteem zijn werk niet meer doet. Dagelijks slikt hij een hele batterij aan pillen om de dag door te komen. Er is een zenuw in zijn rug platgelegd en hij krijgt regelmatig een ketamine infuus omdat hij anders niet kan functioneren vanwege de pijn in zijn buik. En zelfs met al die pillen en behandelingen is het een dagelijkse struggle om de pijn en energie te managen. Een gezonde, actieve man die altijd hard werkte in de horeca, regelmatig op zijn racefiets stapte en zelfs dan nog energie had om met zijn kinderen te spelen, moet nu per dag bekijken wat hij aankan… Daarom wandelen wij de Kennedymars voor de Maag Lever Darm Stichting om zo een bijdrage te leveren aan onderzoek en zo Guus een klein beetje te helpen.

10
12/04/2023
09:36

Bea

View all
  View all
27/06/2022 | 14:03

We zijn er klaar voor!

Nog 5 nachtjes slapen en dan staan we aan de start van de Kennedymars in Someren! Sinds begin dit jaar zijn we druk met trainen. Vanaf de eerste gezamelijke trianing zat de sfeer er goed in. Inmiddels hebben we rui 500 trainingskilometers per persoon gewandeld. Afgelopen weekend liepen we de laatste 30 trainingskilometers in de nacht. Dat was een hele belevenis en ieder van ons heeft er mooie lessen uitgehaald voor volgende week. Belangrijkste les was wel dat je spijsvertering gedurende de nacht heel anders werkt dan overdag. Dat hadden we al geleerd van sportdiëtist Kim Brouwer, maar door het zelf te ervaren word je pas echt met je neus op de feiten gedrukt. Deze week nog maar even een goede strategie maken om ook 's nachts voldoende energie binnen te krijgen. De komende dagen gaan we goed uitrusten om zaterdagmiddag fris aan de start te staan, klaar om 80 kilometer te wandelen binnen 20 uur. Wil je ons aanmoedigen? Doe een donatie en schrijf een motiverend berichtje aan het team, dat kunnen we enorm waarderen!    

A healthy digestive system is vital. It can be your best friend, or your worst enemy. Your digestive system can give you strength and energy, but it can also hinder you, make you housebound, or even kill you. The Stomach Liver Bowel Foundation (Maag Lever Darm Stichting) supports over two million people with digestive diseases, by funding research and providing information. Together, we fight for a healthy digestive system for everyone.