Kennedymars Someren

Stappen maken voor meer onderzoek
van totaal € 5.000 (123%)

Wandeltrainer Wande heeft het waanzinnige plan opgevat om in 2022 een Kennedymars van Someren te gaan lopen. 80 kilometer wandelen in 20 uur. Waarom? Omdat ze heel benieuwd is hoeveel haar lichaam kan verdragen, hoe ze omgaat met vermoeidheid en de pijn en om geld op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting.

Op 2 juli sta zoij aan de start van de Kennedymars in Someren, maar dat doet ze niet alleen. Zij roept haar klanten op om mee te wandelen. Vanaf 1 januari 2022 gaan zij samen trainen naar deze bizarre tocht van 80 kilometer. Het inschrijfgeld van de training is een donatie aan de Maag Lever Darm Stichting. Maar daarmee redden we die 8.000 euro niet, dus iedere donatie is welkom!

De belangrijkste drijfveer is Guus, de broer van Wanda. Hij werd twee jaar geleden ziek, een alvleesklierontsteking in een vergevorderd stadium. Wekenlang lag hij in het ziekenhuis, zijn hele lijf was van slag. Toen hij eindelijk weer naar huis kwam werd hij snel weer opgenomen, er was diabetes type 3c bovenop gekomen en later bleek ook nog eens dat hij geen enzymen meer aanmaakt en zijn hele spijsverteringsysteem zijn werk niet meer doet. Dagelijks slikt hij een hele batterij aan pillen om de dag door te komen. Er is een zenuw in zijn rug platgelegd en hij krijgt regelmatig een ketamine infuus omdat hij anders niet kan functioneren vanwege de pijn in zijn buik. En zelfs met al die pillen en behandelingen is het een dagelijkse struggle om de pijn en energie te managen. Een gezonde, actieve man die altijd hard werkte in de horeca, regelmatig op zijn racefiets stapte en zelfs dan nog energie had om met zijn kinderen te spelen, moet nu per dag bekijken wat hij aankan… Daarom wandelen wij de Kennedymars voor de Maag Lever Darm Stichting om zo een bijdrage te leveren aan onderzoek en zo Guus een klein beetje te helpen.